Chikán Gábor oldala

Magamról

2020.04.06.

Közlekedésmérnök vagyok, vasúti szakterületen. Főállású munkámat a Közlekedésbiztonsági Szervezetnél végzem, balesetvizsgálóként.

Munkánk célja, hogy a balesetek, váratlan vasúti események okainak feltárásával, tanulságok megállapításával a következő haosnló balesetek elkerülését szolgáljuk. Nem arra koncentrálunk, hogy  ki rontotta el, hanem arra, hogy a mögöttes vállalati és szabályozási rendszer miért segítette elő az eset létrejöttét.

Vasútszakmai oktatóként - döntően keskenynyomközű vasutak személyzete számára - forgalmi, műszaki oktatásokat tartok, emellett vasúti vizsgabiztos is vagyok.

Korábban magam készítettem el az erdei vasutak Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítását, most nagyobbrészt ezt oktatom az új munkatársak képzésein, és az időszakos oktatásokon is. Emellett gyakran mozdonyvezetői műszaki oktatásokban, balesetvizsgáló képzésekben veszek részt.

Hobbiprogramozóként php és c# nyelvekben van jártasságom.

A php-t néhány weboldalnál használom, mint kisvasut.hu, vasutuzem.hu, gabor.chikan.hu.

C-ben munkát támogató szoftvereket készítek, mint pl. univerzális az adatrögzítő értékelő, baleseti helszínelési jegyzőkönyv és idővonal-szerkesztő, vágányhálózat szerkesztő, stb. programok.

Egyéni vállalkozásom része még, hogy barlangi túravezetést is vállalok.

 

 

Impresszum